Onderhoudstips

Voor het beste behoud van uw meubels.

Om uw meubels in de beste staat te houden geven wij u graag enkele onderhoudstips:

Zowel banken als fauteuils kunnen te maken krijgen met plooivorming. Dit is een heel normaal verschijnsel. Er móét zelfs een beetje rek op stof en/of leer zitten. Dit zorgt ervoor dat de naden minder onder druk komen te staan wanneer je plaatsneemt in het zitmeubel.

Plooivorming helemaal tegengaan is helaas niet mogelijk. Je kunt het wel beperken door regelmatig de rug- en zitkussens op te schudden. Bij een bank is het belangrijk om de bank gelijkmatig te gebruiken. Hierdoor zorg je ervoor dat de vullingen van de bank geleidelijk aan zachter worden. Dit kun je eventueel ook doen door de kussens (indien mogelijk) af te wisselen van plek.

Om lang van je matras en dus nachtrust te kunnen genieten, is het belangrijk om je matras goed te onderhouden. Dit doe je door te draaien, te keren, te laten luchten en te reinigen.

Draai en keer het matras iedere 2 weken om (voeteneinde wordt hoofdeinde en onderzijde wordt bovenzijde). Het goed laten luchten van jouw matras doe je door natuurlijke ventilatie. Sla na het slapen het dekbed terug en zet het raam open. Een goede molton of matrasbeschermer is ook van belang voor de bescherming van je matras.

Lichte contourvorming is een normaal gevolg van gebruik en wijst absoluut niet op kwaliteitsverlies.

Voor het behoud van uw houten meubels en het voorkomen van (krimp)scheuren, is het van belang om de luchtvochtigheid in de ruimte op peil te houden. Dit kunt u doen door het plaatsen van bakjes water in de ruimte. Ook een vaas met bloemen volstaat.

Wij adviseren te allen tijden onderzetters te gebruiken.

Lamulux is een materiaalontwikkeling, gebaseerd op vezel- plaat en melamine. Melamine beharsing is ook wel bekend uit de laminaat vloeren. Melamine is een synthetische stof welke voornamelijk wordt gebruikt bij de productie van harde, duurzame, gebruiksvriendelijke kunststoffen.

Alles is te beschadigen en te bekrassen maar de weerstand van uw meubels is in hoge mate resistent tegen krassen, bij normaal familiair gebruik. Door de hars bovenlaag is het onderhoudsvrij. Afnemen met een vochtige doek is al voldoende. Ook bij knoeien of vlekken.

Eveneens als bij banken, is het ook bij stoelen van belang om deze regelmatig af te wisselen van plaats. Hierdoor zorg je ervoor dat iedere stoel met dezelfde intensiteit gebruikt wordt. Denk hierbij aan: hoevaak er op een stoel wordt gezeten, met welk gewicht de stoel wordt belast en ook hoe vaak de wieltjes/(vilt)doppen gebruikt worden.

Ook stoelen kunnen te maken krijgen met plooivorming. Dit is een heel normaal verschijnsel. Er móét zelfs een beetje rek op stof en/of leer zitten. Dit zorgt ervoor dat de naden minder onder druk komen te staan wanneer je plaatsneemt in het zitmeubel.